A bőrkesztyűk előnyei

A bőrkesztyűk az egyik legnépszerűbb kesztyű fajták, melynek több oka is van. Ezeket fogjuk bejegyzésünkben bemutatni.

Általában a bőrkesztyűket három célra használjuk: elegáns öltözethez kiegészítőnek, valamint sportolásra, munkavédelemre.

Elegáns kesztyűk

A kiegészítőként használt kesztyűk előnyei, hogy esztétikusak, könnyen személyre szabhatók (rengeteg szín, kialakítás áll rendelkezésünkre), valamint az, hogy egyszerű alkalmi, vagy akár téli kesztyűnek is tökéletesek.

Bőrkesztyűk védelemre

A veszélyes munkákhoz elengedhetetlen kellék egy pár jó minőségű bőrkesztyű. Ennek segítségével óvjuk meg kezünket a vágásoktól, szilánkoktól, vagy az extrém melegtől. Ezeket a funkciókat másik fajta kesztyűkkel is el lehetne érni, de a nagy előnye a bőrkesztyűknek, hogy ezeket úgy oldják meg, hogy az nem megy a fogás, a használhatóság rovására.

Többek között emiatt is tökéletes megoldás a bőrkesztyű építkezéseknél, vagy pl. famegmunkálásnál. Nem csak a kezet védik, hanem még elő is segítik a jobb fogást, mellyel javítható a munkateljesítmény.

Amikor kiválasztjuk a saját munkánkhoz megfelelő kesztyűt, akkor minden alkalommal érdemes felpróbálnunk, mert az egyes problémákra általában külön speciális kesztyűt találhatunk.

Bőrkesztyűk sportra

A sport nagyon hasonló a munkavédelemhez. Itt is az a cél, hogy védjük kezünket, erősítsük a fogást, anélkül, hogy ez a használhatóság rovására menne. Ezért találhatunk minden sporthoz egyéni kesztyűket, amelyek külön az adott sporthoz lettek kifejlesztve.