Az üvegfestés és lépései

Az üvegfestés és lépéseiA kreatív hobbik rengeteg embernek jelentenek tökéletes kikapcsolódási lehetőséget szerte a világon. Mivel rengeteg különböző kreatív időtöltés közül lehet választani, így mindenki megtalálhatja a saját magának legjobb tevékenységet. Az egyik legnépszerűbb kreatív hobbi az üvegfestés.

Mi az az üvegfestés?

Az üvegfestés, ahogy a neve is mutatja, üveg felületekre történő festést jelent. Az üveg lehet bármilyen, pl. befőttes üveg, üveglap, üveg dísz, vagy egy pohár is. Az üvegre festett mintázat is rendkívül sokszínű, változatos lehet, így egészen egyedi díszek, eszközök készíthetők ezzel a technikával.

Az üvegfestés lépései

Első lépés az üvegfesték beszerzése. Érdemes megfizetni a minőségi üvegfestékeket, különösen akkor, ha hosszan tartó ajándékot szeretnénk készíteni.

Ezt követően ki kell választanunk azt az üveg eszközt, amire festeni szeretnénk. Ahogy írtuk feljebb, ez szinte bármi lehet. Arra kell ügyelni, hogy a festés előtt az üveg felületet alaposan meg kell tisztítani, zsírtalanítani kell. Enélkül nem lesz jó az üvegfestés minősége.

Következhet a minta megtervezése, megrajzolása, vagy a sablon kiválasztása. Kezdőként érdemes sablon alapján dolgozni, saját mintákat inkább a haladók rajzoljanak.

A következő feladat a kontúr megrajzolása. Ez a minta főbb körvonalait fogja jelenteni, ezeket meg kell rajzolni, mielőtt a tényleges üvegfestésnek nekiállunk. Ha elkészültünk az üvegfestéssel is, akkor meg kell várni, amíg megszárad a munkánk, mielőtt javításokat, korrigálásokat, díszítéseket végzünk rajta. Ha ezek is megszáradnak, akkor elkészült a festett üvegünk.