Mi kell egy használt ruha bolt nyitásához?

Megfelelő hely keresése

Az egyik legelső lépés az, hogy találjunk egy megfelelő helyet, ahol megnyithatjuk boltunkat. Ennek kiválasztása többek között a célközönség, gyalogos forgalom, népsűrűség figyelembe vételével történik.

Árucikkek beszerzése

A következő lépés készletünk feltöltése. A használt ruha boltok sajátossága, hogy általában olcsó ruhákat árul, így olyan forrást kell találnunk, amelynél mi is olcsón juthatunk hozzá a ruhákhoz. Ilyen lehet pl. a használt ruha nagykereskedés. Ezek sajátossága, hogy nagy tételben tudunk ruhát vásárolni tőlük évszak és stílus szerint csoportosítva, biztosítva azt, hogy a boltunk témájának megfelelő ruhadarabokat tudunk beszerezni könnyen, gyorsan.

Bolt kialakítása

Ha megvan, hogy hol lesz a boltunk, akkor azt úgy kell kialakítanunk, hogy az vonzó legyen a vásárlók számára. Ez azt jelenti, hogy érdemes próbafülké(ke)t létrehozni, minőségi világítást csináltatni, az eladásra szánt ruhákat kimosni mielőtt a polcokra tesszük.

Extra szolgáltatások

Több vásárlót tudunk hozzánk csábítani, ha extra szolgáltatásokat is ajánlunk számukra boltunkban. Ilyen lehet pl. a tisztítás vagy a ruhák helyszíni módosítása.