Hogyan étkezzünk egészségesen

Az egészséges táplálkozás rengeteg előnnyel rendelkezik, segít akár a testsúly csökkentésében, vagy az ideális testsúly tartásában, valamint különféle betegségek is megelőzhetők, ha megfelelően táplálkozol. Erre ma már rengeteg lehetőség van, kis boltok is gyakran árulnak egészséges termékeket, de akár egészséges webáruházakból is meg lehet rendelni az étel alapanyagokat. Azt fogjuk megvizsgálni, hogy az egészségtelen ételeket mire lehet lecserélni, ha figyelni szeretnél a helyes táplálkozásra.

A gabonafélékből olyanokat kell vásárolni, amik teljes kiőrlésűek, valamint kevés zsírt és rostokat tartalmaznak, és olyan szénhidrátok találhatók bennük, melyekkel tovább tart a jóllakottság érzése (lassabban szívódnak fel).

A megszokott péksütemények helyett tehát olyat válassz, ami teljes kiőrlésű lisztet tartalmaz, ha egészségesen szeretnél étkezni.

A gyümölcsök, zöldségek általában egészségesnek számítanak, arra kell csak odafigyelned, hogy ízesítésükhöz kerüld a vajat, sót, majonézt stb.

A fehérjék közül azokat a húsokat érdemes választani, melyek kevés zsírtartalommal rendelkeznek. A legjobb módja az elkészítésüknek a főzés, sütés, grillezés, és a zsírok, olajok mellőzése. A húsok típusát tekintve egészséges a marha-, csirkehús, valamint a halak is.

A fehérjebevitel hús fogyasztása nélkül is megoldható, található fehérje babban, borsóban, valamint lencsében is, ezeknek az előnye, hogy nem tartalmaznak zsírokat és koleszterint, mint a húsok. A vegetáriánus étrendet folytatóknak ezek jelentik a fehérjebevitel nagy részét.