Mik azok a gél lakkok?

Mik azok a gél lakkok?A gél lakkok olyan UV-fényre szilárduló anyagok, melyekre jellemző a körömlakkok könnyű használhatósága és műköröm zselék tartósságát, időtállóságát is. A megfelelően elkészített gél lakkok akár 3-4 hétig is megoldást nyújtanak, és eltávolításukra sincs szükség reszelésre, hanem oldhatóságuknak köszönhetően könnyedén eltávolíthatók.

A hagyományos körömlakkokkal ellentétben azonban otthon nehezebb elkészíteni a gél lakkot, köszönhetően a speciális UV-lámpának, amire szükség van ahhoz, hogy megszilárduljon a lakk. Amíg a körömlakk levegőre szilárdul, így csak várni kell vele egy kicsit, addig a gél lakkhoz be kell szerezni egy UV-lámpát mindenképpen.

A gél lakk rugalmas anyag, követi a körmök természetes mozgását, azonban van egy tűréshatára, így nagyon erős ütések, beakadások esetén megsérülhet a körömre felvitt géllakk. További hátránya a gél lakknak, hogy köröm hosszabbítás nem végezhető velük, mivel köröm építésre nem alkalmasak, így aki a természetes körménél hosszabbat szeretne gél lakkból, kénytelen lesz először pl. műkörmöt építtetni, és arra felvinni a gél lakkot. Szintén figyelni kell arra, hogy gyenge körmök esetén nem biztos, hogy a gél lakk jelenti a legjobb megoldást.

Amire figyelni kell, hogy a gél lakk oldódhat olyan háztartásban megtalálható és használt szerek hatására, mint pl. a zsíroldók, alkoholos tisztítószerek, valamint egyes vegyszerek. Ha gyakran használsz ilyeneket, akkor vagy óvnod kell körmeidet, vagy el kell tekinteni a gél lakk alkalmazásától.