Megéri az árát a lézeres szemkezelés?

Megéri az árát a lézeres szemkezelés?Amíg korábban a szinte elérhetetlen kategóriába tartozott a lézeres szemműtét, addig manapság már egyre több ember megengedheti magának a lézeres szemkezelés árának kifizetését. A kérdés általában az szokott lenni, hogy megéri-e az árát a szemműtét?

Ezt sok esetben pusztán az anyagiakkal is el lehet dönteni, ugyanis számos olyan ember van, akinek a havi kontaktlencsére fordított költségei olyan magasak, hogy akár néhány év alatt megtérülhet a szemműtét ára.

Ha nem csak magát az árat vizsgáljuk, hanem a lézeres szemkezelés által nyújtott előnyöket is, akkor rengeteg olyan pozitívummal találkozhatunk, melyek miatt sokak számára megéri kifizetni a kezelés árát.

Ilyen pozitívum pl., hogy a sikeres szemműtét után lehet végezni olyan munkákat, melyeknél kötelező vagy előnyös a segédeszköz nélküli látás. Ha valaki ilyen munkára, pályára vágyik, akkor akkor a kezelésnek köszönhetően olyan állást lehet vállalni, mellyel többet lehet keresni, mint általában.

Nem csak anyagi előnyei lehetnek természetesen a szemműtétnek, hanem rengeteg formában megkönnyítheti a páciens életét. Sportolás közben sokszor lehetetlen szemüveget viselni, és a kontaktlencse is gyakran problémás. Ilyen esetben, pl. profi sportolók számára szintén anyagi előnyöket tud jelenteni, ha nincs szükség semmilyen eszközre a tökéletes látáshoz.

Az egyes kezelések között is vannak különbségek árban természetesen. A PRK a legolcsóbb, hátránya, hogy kb. 3 nap idegentest érzés jelentkezik a szemműtét után, és a felépülési idő is hosszabb, mint a modernebb, kétlézeres eljárások során. A FEMTO és a Visumax kezelések drágábbak, de nincs kellemetlenség a kezelés után, és sokkal gyorsabb a felépülési idő is.