Porzsákos porszívók üzemeltetése

Porzsákos porszívók üzemeltetéseHa otthonunk tisztításáról, tisztán tartásáról van szó, akkor a porszívók, azon belül is a porzsákos porszívók azok az eszközök, melyek a legnagyobb segítséget nyújtják. Porzsákos porszívóknál nagyon fontos a megfelelő karbantartás, tisztítás.

Először is nagyon fontos, hogy olyan porzsákot használjunk, amit az adott porszívóhoz előírnak. A következő típusok közül fogunk választani.

A papír porzsákok egyszer használatosak, ha ilyet ajánlanak porszívónkba, akkor vásároljunk többet, ugyanis ha megtelnek, el kell dobni őket. Papír porzsákkal nem érdemes kockáztatni, mert nagyon vékony, többszöri tisztítás és használat esetén könnyen kiszakadnak, és a kiömlő por tönkreteheti a porszívót.

A legnépszerűbb talán a textilzsákos porszívó, ugyanis a textil porzsák többször is kiüríthető, újra felhasználható, így a takarékos megoldások közé tartozik. A tisztítás történhet levegőn, valamint érdemes folyó víz alatt kimosni őket, hogy az apró porszemcséket is eltávolítsuk.

A mikro porzsákok használatukat tekintve hasonlók a papír porzsákokhoz, tehát egyszer használatosak. Csak a használatot tekintve hasonlók azonban, nem helyettesíthetők papír porzsákkal!

A porzsákos porszívókhoz tartozik egy előszűrő is, amit rendszeresen tisztítani kell. Az előszűrő papír vagy mikro szálas, a porzsákokkal ellentétben tisztítható, de bizonyos időközönként cserélni kell ezeket is.