Idegen nyelvű cégkivonat beszerzése

Idegen nyelvű cégkivonat beszerzéseCégkivonatra valószínűleg már minden cégvezetőnek szüksége volt, ugyanis a céges teendők, szerződéskötések egyik alapvető dokumentumáról van szó. Magyarországon általában magyar nyelvű cégkivonatot kérnek, ritkán előfordul azonban, hogy idegen nyelven kell benyújtani, bemutatni a dokumentumot. Ilyenkor két lehetőségünk van, az egyik, hogy magyar nyelvű cégkivonatot igényelünk, és azt hiteles fordítással lefordíttatjuk a kívánt nyelvre, a másik lehetőség, hogy már az igényléskor az adott nyelven kérjük a dokumentumot. Sokan a külön fordítást választják, azonban a másik lehetőség sokkal praktikusabb, jobb.

Ha magyar nyelvű cégkivonatot igényelünk, akkor gondoskodni kell arról, hogy megfelelő cég, megfelelően fordítsa azt le, majd pedig tanúsítsa, hogy hiteles fordítást végzett. Ez időben is hosszabb folyamatot fog jelenteni, valamint többe is fog kerülni, mint az idegen nyelven igényelt cégkivonat igénylése.

Ha egyből a kívánt nyelven igényeljük a cégkivonatot, akkor az előzőekkel nem kell foglalkoznunk, hanem azonnal megkapjuk a dokumentumot olyan formában, ahogyan használni szeretnénk azt. Az idegen nyelvű cégkivonat ára magasabb ugyan, mint a magyar nyelvű dokumentumé, viszont még mindig alacsonyabb, mintha egy fordítóirodára bíznánk a fordítást.

Amit még a témával kapcsolatban nagyon fontos megemlíteni, hogy ezek az idegen nyelvű cégkivonatok magyarországi felhasználásra valók, külföldön szinte biztos, hogy nem fogják őket elfogadni. Külföldre ún. Apostille cégkivonatot igényeljünk.