Hogyan javítsuk okostelefonunk kijelzőjét?

Az okostelefonok egyik legnagyobb hátránya, hogy a kijelzőjük könnyen karcolódik, törik. Ilyenkor két megoldásunk van az okostelefon kijelzőjének javítására: elvisszük egy szervizbe, vagy mi magunk csináljuk. Cikkünkben azt fogjuk bemutatni, mire kell figyelni, ha mi magunk szeretnénk okostelefonunkat javítani.

Felkészülés

Az első lépés, hogy felkészüljünk a szerelésre. Ehhez hozzátartoznak a következők: szerezzük be az új alkatrészeket, készüljünk fel a megfelelő szerszámokkal, nézzük meg előre a videókat, segédleteket, hogy mit is kell majd csinálnunk. Csak akkor kezdjünk neki, ha ezek alapján úgy gondoljuk, hogy meg tudjuk javítani a készüléket saját magunk.

Szerelés, javítás

Bármit csinálunk, azt mindig megfelelően dokumentáljuk. Ha szétszedünk valamit, de utána nem tudjuk, hogy kell összerakni, akkor abból komoly problémáink lehetnek. A javítást körültekintően végezzük, figyeljünk minden apró részletre, és az alkatrészeket olyan helyen tároljuk, hogy nehogy elvesszenek.

Olyan tempóban javítsunk, hogy mindenre tudjunk figyelni. Ha nem tudjuk, mi a következő lépés, álljunk meg, és járjunk utána. Ezt általában meg tudjuk tenni interneten, a segéd videó, vagy különböző leírások, fórumok segítségével.

Teszt

Mielőtt összerakunk mindent, teszteljük a készüléket. Nincs annál rosszabb, hogy akkor próbáljuk ki a telefont, ha már teljesen összeraktuk, és rájövünk, hogy nem működik. Ne csak azt teszteljük, amit javítani szerettünk volna, hanem a telefon egyéb funkcióit is. Előfordulhat, hogy a javítás körben valamilyen másik probléma merül fel, azt sem szabad figyelmen kívül hagyni.