Miért jók az öntapadós tapéták?

Miért jók az öntapadós tapéták?A falak esztétikus díszítése nagyon fontos szerepet kap otthonod kialakításában. Általában két nagy csoportra oszthatók a falkezelések, festésre és tapétázásra. A tapétázáson belül létezik a hagyományos tapéta és az öntapadós tapéta. Ez utóbbit fogjuk bemutatni, megvizsgálni.

Az öntapadós tapéták olyan tapéták, melyeket nem külön ragasztóval kell felhelyezni, hanem hátoldaluk ragasztózott felülettel van ellátva, a ragasztóról csak le kell venni a védőréteget, és már fel is helyezhetők falra, bútorokra, ajtókra stb.

Mivel öntapadós tapétáról van szó, ezért nagyon könnyen lehet tenni a falra, nem kell szakember hívni súlyos összegekért. Néhány alapvető dologra oda kell azért figyelned, ha jól akarod felhelyezni a tapétákat. Ilyen pl., hogy sima falra helyezd fel a jó tapadás érdekében, és arra is fel kell készülni, hogy ha el kell távolítani a tapétát a száradást követően, akkor valamennyi fal le fog vele együtt jönni.

A jó tapadás nem csak előny, hanem hátrány is egyben, oda kell figyelni felhelyezéskor, ugyanis mindenhez odaragad a tapéta, amihez hozzáér. Érdemes a védőfóliát fokozatosan levenni, ahogy felhelyezed a falra a tapétát. Érdemes ceruzát, mérőszalagot, vízmértéket és egy vágókést is előkészíteni, ugyanis eszek az eszközök nagyban megkönnyítik a munkát nem szakemberek számára is.

Ugyan tapétáról van szó, de nagyon könnyen tisztítható, és vízálló is, így akár fürdőszobában, vizes helyiségekben is alkalmazható.