Miért jó az inverteres klíma?

Miért jó az inverteres klíma?Ha klímavásárlás előtt állsz, bárkitől is kérsz segítséget, akkor az első tanács, amit kapsz, hogy mindenképpen inverteres klímát kell venni. De miért is olyan jó az inverteres klíma?

Az inverteres klíma a készülék működésére jellemző. Ahhoz, hogy megértsük, hogy miért jó, nézzük meg először, hogy a régebbi klímák hogyan működtek.

A régi klímáknak kétféle működési módja volt, a ki- és a bekapcsolt állapot, ezért on/off klímának is szokták hívni. Amikor működik, akkor max teljesítménnyel működik, ha pedig eléri a beállított értéket a hőmérséklet, akkor kikapcsol. Ennek a működési módnak több hátránya is van. Az egyik, hogy ingadozik a helyiségben a hőmérséklet, amikor megy a klíma, akkor nagyon hűt, amikor nem megy, akkor melegszik a levegő. Emellett a max teljesítmény miatt a fogyasztás is viszonylag magas, még akkor is, ha néha kikapcsol a készülék.

Az inverteres klíma ezzel szemben folyamatosan működik, de a teljesítményét mindig a hőmérséklethez igazítja. Ennek köszönhetően sokkal hatékonyabban tud működni, ami a fogyasztásban is jelentkezni fog. Az inverteres klíma ráadásul a hőmérsékletet a beállított szinten tartja. Nincs ingadozás, és a nagy teljesítményű hűtés is csak addig várható, amíg le nem hűl egyszer a helyiség a beállított érték közelébe. Mivel az inverteres klíma a működése során általában alacsony fordulaton működik, ezért a hangja is sokkal elviselhetőbb, nem zavarja az irodai munkát sem.