Angliai látványosságok

Anglia az egyik leglátogatottabb ország a világon, végtelen számú lehetőségeket ajánl a látogatók, érdeklődők számára. Régi kastélyok, középkori római helyek, régi várak sokaságát kínálja ez az ország. Mivel jó a közlekedés az országban, így könnyen be tudod járni az alábbi helyeket, melyeket ajánlunk.

Angliai látványosságok

Stonehenge

Az első látnivaló, ami mindenki eszébe jut Angliáról, a Stonehenge. Annyira népszerű, hogy előre kell jegyet foglalni, hogy biztosan meg tudjuk nézni. A kövek i.e. 3000-1500-ig lettek a helyükre téve. A körülötte levő boltban ajándékokat, emléktárgyakat vásárolhatunk.

Londoni Tower

A Tower egy középkori épületegyüttes a Temze partján. Jelenleg itt találhatók a brit koronaékszerek, melyeket 1303 óta őriznek itt.

Bath városa

A város gyógyfürdőiről nevezetes, az Egyesült Királyság egyetlen természetes meleg vizes forrásával büszkélkedhet. A város régen római fürdőként volt nyilvántartva, 1987 óta a világörökség része.

Windsori kastély

A világ legnagyobb jelenleg is használt kastélya, I. Vilmos angol király korából maradt fenn. A londoni Buckingham-palota és az edinburghi Holyroodhouse-palota mellett a brit királyi család egyik legfontosabb épülete.