Miért nyaralj Görögországban?

A görögországi nyaralás egy olyan élmény, amire egész életedben emlékezni fogsz. A rengeteg helyi különlegességnek, látnivalónak és az ország történelmének köszönhetően mindenki megtalálja, amire vágyik az országban.

Miért nyaralj Görögországban?

Mediterrán klíma

A nyári kikapcsolódások egyik legfontosabb feltétele, hogy meleg legyen a kiválasztott országban. Görögországban ezt a mediterrán klíma biztosítja. Az év során az idő se nem túl meleg, se nem túl hideg, így a tengerparton is lehet tölteni az időt, de a városnézéshez is tökéletes.

A híres görög épületek

Görögország hosszú, eseménydús történelmének köszönhetően rengeteg régi építésű épületet, maradványokat tudsz megtekinteni itt nyaralásod alatt. Az egyik talán leghíresebb épületegyüttes, az athéni Akropolisz, amit semmiképp ne hagyj ki, ha a közelben jársz.

A görög ételek

A görög ételek általában az olíva olajra épülnek, így nem csak finomak, de egészségesek is. A halak, tengeri ételek széles választékát megéri kipróbálni.

Zenei fesztiválok

A nyár kezdetével elkezdődnek minden évben a szokásos zenei fesztiválok, melyek az őszig tartanak. Az egyik legjobb időtöltés, melyet szabadban lehet végezni a forró nyári napok után.