Mi az az ajakfeltöltés?

Az ajakfeltöltés beavatkozás lényege, hogy a bőrbe, vagy bőr alá injekcióval speciális töltőanyaganyagot juttatnak be, mely anyag kisimítja a ráncokat. E kezelés néhány percig tart, nincs felépülési ideje, tehát nem kell attól félni, hogy kisünk a munkából miatta. Az elért eredmény azonnali, látványos.

A kezelés okai lehetnek:

  • Veleszületett vékonyabb ajkai feltöltése.
  • Korral járó, az öregedés következtében vékonyodott ajkak feltöltése.
  • Baleset, fejlődési rendellenesség miatti ajkak feltöltése.

A kezelésről

A kezelést megelőző konzultáción a plasztikai sebésszel átbeszéljük, hogy milyen mértékű változtatást szeretnénk, mire gondolunk, amikor ajakfeltöltésre gondolunk, valamint azt, hogy pontosan milyen eredményt kíván elérni és ezek figyelembe vétele mellett kiválasztjuk a szükséges korrekció típusát.

A következő lépés a felszívódó töltőanyag beinjekciózása. Ezt megelőzően (a fogorvosi beavatkozásokhoz hasonlóan) érzéstelenítik a szájat és környékét helyi érzéstelenítéssel. A kezelés átlagosan 20 perc körüli ideig tart, és nagyjából egy évig tart a hatása, ezután újra meg kell ismételni a kezelést, ha továbbra is fenn szeretnénk tartani az eredményt.

Az ajakfeltöltés után enyhe duzzanat, bőrpír kialakulása előfordulhat, de ez pár nap után teendő nélkül elmúlik. Ezt követően néhány napig kerülni kell a rágógumit, valamint a fogászati kezeléseket. Szövődmények, mellékhatások nagyon ritkán alakulnak ki.