Nyári szépségápolási tippek

Nyári szépségápolási tippekMindig célszerű odafigyelni szépségünkre, egészségünkre odafigyelni. Nincs ez másképp nyáron sem. Bejegyzésünkben szépségápolási tippeket fogunk adni a nyári hónapokra.

A legfontosabb, ami a nyárral jár, a fényvédelem. Amikor a napra merészkedünk, mindig használjunk fényvédőket. Nem csak naptejre kell itt gondolni, hanem olyan különböző szépségápolási termékek is tartalmaznak fényvédőket, mint pl. az alapozók, hidratáló krémek. A pattanásos bőrűek vigyázzanak a napozással. A fény szárítja a pattanásokat, csökkenti a gyulladást, de hatására megvastagszik a szaruréteg, ami a későbbiekben újabb pattanásokat eredményezhet.

A fejbőrt és a hajat is védeni kell a napfénytől, viseljünk szalmakalapot, vagy világos kendőt. Nyáron a jobb vérkeringés miatt gyorsabban nő a haj, de a nagy melegnek megvan a hátránya is, mivel a haj károsodhat az UV sugárzástól, veszíthet hidratáltságából. A hidratáltság megőrzéséhez fogyasszunk elegendő mennyiségű folyadékot, és a hajat célszerű UV sugárzás elleni szűrőt tartalmazó szerekkel ápolni. Nyári melegben ne használjunk hajszárítót, hagyjuk szabadon megszáradni a hajat.

A sminkelésre is figyelni kell a nyári időszakban. Az alapozót lehetőleg minél vékonyabb rétegben célszerű felvinni, és lehetőleg használjunk minél jobb minőségű terméket, olyat, amely nem zsíros és nem tömíti el a pórusokat.

Előfordulhat, hogy az erős fény és a szépségápolási szerek együttes hatása miatt alakul ki valamilyen tünet, erre célszerű figyelni, és a problémás termékek használatát mellőzni.