A személyi edző feladatai

A személyi edző feladataiA sportolás, testépítés, edzések népszerűségével együtt az ezekhez kapcsolódó foglalkozások népszerűsége is jelentősen megnövekedett. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az egyre több ember, aki személyi edző képzést végez, hogy ezen a területen tudjon elhelyezkedni. De mivel is foglalkozik egy személyi edző?

A személyi edzők többsége fitneszcentrumokban, konditermekben végzi munkáját, ahol több feladatot is ellátnak. A fő feladatuk természetesen a gyakorlatok bemutatása az ügyfeleik számára. A személyi edzők általában nem az edzőterem össze emberével, hanem saját ügyfeleikkel foglalkoznak.

Az első lépés általában az ügyfelek edzéstervének elkészítése szokott lenni. A személyi edzők rendelkeznek azzal a tudással, ami szükséges az egyénre szabott edzéstervek elkészítéséhez. Figyelembe veszik az ügyfél edzettségi állapotát, tapasztalatát, és segítenek az edzések megfelelő elsajátításában. A személyi edző felügyeli az edzéseket is, amely biztosítja a gyakorlatok megfelelő, szabályos elvégzését, és csökkenti a balesetek előfordulását is.

Mivel edzőteremről, sportolásról, nehéz súlyokról van szó, így bármikor előfordulhatnak balesetek, melyekre fel kell készülni. A személyi edző nem csak a megelőzésben tud segíteni, hanem a segítségnyújtásban is, ugyanis a személyi edző tanfolyam során megtanítják a teendőket baleset esetén is.

A személyi edző képzés gyakran foglalkozik az egészséges táplálkozással is, ugyanis ennek nagy szerepe van a edzések maximális eredményének elérésében is.