Miért éri meg a Balatonon nyaralni?

Miért éri meg a Balatonon nyaralni?A nyári kikapcsolódások, nyaralások kedvenc helyszíne hazánkban a Balaton, ahol mindenki megtalálhatja, ami a kikapcsolódásához kell. Amíg az északi part főképp a látványosságok, nevezetességek, borvidékek helye, addig a déli parton inkább a pihenés, strandolás szerelmesei érezhetik jól magukat.

Ennek megfelelően inkább a déli part a népszerűbb a nyaralók körében, köszönhetően a számos strandnak, a sekély víznek, a számtalan rendezvénynek. Számos olyan településsel találkozhatunk, ahol a fő „iparág” a turizmus, pl. Balatonmáriafürdőn szállások széles választékából válogathatnak a nyaralni, kikapcsolódni vágyók. Ezek a strandok különösen kiváló kikapcsolódási lehetőséget jelentenek a családok, gyermekek részére, ugyanis rendszerint gyerekjátékokkal, játszóterekkel vannak felszerelve, ahol a gyerekek jól érezhetik magukat, biztonságos körülmények között.

A Balaton körül számos látnivalót is megtekinthetünk, ha nem csak strandolással, napozással szeretnénk tölteni nyaralásunkat. Az egyik legnépszerűbb látnivaló a Szigligeti vár, melynek előnye, hogy az év minden szakában látogatható, és fekvése miatt gyönyörű látványt nyújt, bármikor is látogatjuk meg.

Az északi part egyik leglátogatottabb nevezetessége Badacsony. Itt található a Balaton legmagasabb, 437 magasságon található kilátója, a Kisfaludy-kilátó.

Szintén az északi parton találkozhatunk a Bencés apátsággal, amely a Tihanyi-félszigeten található.