Miért választják egyre többen a lézeres látásjavítást?

Miért választják egyre többen a lézeres látásjavítást?A lézeres szemműtétek száma, aránya folyamatosan növekszik, egyre többen dobják el szemüvegüket, kontaktlencséjüket, és folytatják életüket tökéletes látással. De minek is köszönheti a lézeres látásjavítás folyamatosan növekvő népszerűségét?

Az egyik fő oka a lézeres szemműtétek nagy számának az egyre modernebb kezelések. Amíg régen csak a PRK és a szövődményekkel járható LASIK volt, mint lehetőség, addig ma már a sokkal modernebb FEMTO és VISUMAX kezelések maximális biztonságot ígérnek minimális kellemetlenségek mellett.

A folyamatosan dráguló szemvizsgálatoknak, szemüvegeknek, kontaktlencséknek köszönhetően a lézeres látásjavító kezelések egyre vonzóbbak anyagilag is. Sokan vannak, akik néhány év alatt elköltik egy kezelés árát kontaktlencsére, így inkább választják a lézeres szemműtétet. Az anyagi előnyök nem csak így jelentkezhetnek, hanem számos olyan ember van, aki jobban fizető munkahelyet tud találni magának, ha nem kell szemüveget, kontaktlencsét viselnie.

Nem szabad megfeledkezni a kényelemről sem, ugyanis legtöbben emiatt választják a lézeres kezelést. Aki viselt már szemüveget, kontaktlencsét életében, tudja, hogy mennyi kellemetlenséggel, odafigyeléssel járnak ezek. Nem elég, hogy sok időt elvihet egy napból a kontaktlencse ki- és berakása, ráadásul nem is lehet minden tevékenységet űzni, ha nem lát valaki rendesen segédeszköz nélkül. Ilyenek lehetnek pl. a legtöbb kontakt sportok, az úszás, különböző szabadidős tevékenységek, hobbik.