A legnépszerűbb szőrtelenítési megoldások

A legnépszerűbb szőrtelenítési megoldásokA szőrtelenítés nagy hagyományokkal rendelkezik, voltak, akik már évezredekkel ezelőtt szőrtelenítést végeztek. Manapság is rengeteg különböző módszer áll rendelkezésünkre, ha a szőröktől szeretnénk megszabadulni.

Kezdjük az ideiglenes szőrtelenítési megoldásokkal, melyek közül a legtöbbet alkalmazott megoldás a borotválás. Ahogy a neve is mutatja, borotvával történik, hatása maximum néhány napig tart, majd pedig meg kell ismételni.

Szintén ideiglenes megoldás a szőrtelenítő krém, amely a borotvához hasonlóan felszíni kezelést jelen. Ezek a krémek azonban allergiás reakciót is okozhatnak, érdemes őket óvatosan, mértékkel használni.

Továbbra is az ideiglenes megoldásoknál vagyunk, mégpedig a gyantázással. A gyantázás hatását már nem csak napokban, hanem hetekben is lehet mérni, mert nem csak felületi kezelést jelent, hanem a szőrt gyökerestől szedi ki. Emiatt azonban fájdalmas is lehet, érdemes szakemberre bízni az otthoni próbálkozás helyett.

Tartós szőrtelenítés végezhető otthon epilálással, azonban a gyantázáshoz hasonlóan az epilálás is elég sok kellemetlenséggel járhat.

Végleges szőrtelenítésre két lehetőség van, a villanófényes IPL technológia és a lézeres szőrtelenítés. A működési elve mindkét megoldásnak ugyanaz, a fényt a szőrszálak elnyelik, a szőr gyökerébe vezetik. A folyamat roncsolja a szőrt, aminek következtében hosszú idő után fog csak újra nőni.