Röviden a keresőoptimalizálásról

Röviden a keresőoptimalizálásrólA keresőoptimalizálás egyre fontosabbá válik, cikkünkben bemutatjuk, hogy miről is van szó, és, hogy miért érdemes erre figyelni vállalkozásunk honlapjának elkészítésekor (pl. Netfort honlapkészítés segítségével).

Mi is az a keresőoptimalizálás (SEO)

A keresőoptimalizálás, röviden, olyan szabályok, amikre ha optimalizáljuk weboldalunkat, az az internetes keresőkben (pl. Google) előrébb fog helyezkedni. Emellett egyszerű módja honlapunk minőségének emelésére, felhasználóbaráttá tételének.

Miért fontos?

Bármilyen témájú honlapunk van, biztosak lehetünk benne, hogy nem mi rendelkezünk hasonló weboldallal. Ahhoz, hogy a mi weboldalunk előttük legyen, amikor emberek ilyen témára keresnek, figyelnünk kell optimalizálására. Statisztikák szerint a felhasználók jobb eséllyel kattintanak azokra az oldalakra, amik a keresés első oldalán jelennek meg, növelve ezzel látogatottságunkat, bevételünket. Emellett növeli honlapunk hitelességét felhasználók számára, ha a keresők szerint magasan helyezkedik el, így jó SEO-val a konkurencia elé kerülhetünk.

A keresőoptimalizálás két folyamata

SEO a honlapunkon: Különböző apró változtatásokkal, beállításokkal weboldalunk kereső-barátabbá tehetjük. Ilyenek pl.: oldalak címének helyes megválasztása, meta tag-ek, weboldalak linkjének (URL) egyszerűsítése, szöveg helyes formázása, oldalak gyors betöltődése (pl. képek méretének helyes megválasztása).

SEO a honlapunkon kívül: Saját honlapunk kialakítása mellett az internetes keresőprogramok nagy hangsúlyt fektetnek az oldalunkra mutató linkekre. Nem csak a linkek mennyisége, hanem minősége is számít.

Tartalom minősége

Weboldalunk sikerességének legfontosabb alapköve természetesen a minőségi tartalom. A keresőoptimalizálás lehet bármilyen jó, ha nem párosul mellé megfelelő tartalom, hosszú távon kevesebb az esély sikerre.