Ellenőrizzük le az utazási irodát mielőtt üzletet kötünk!

Egyre sűrűbben hallhatjuk a hírekben, vagy olvashatjuk az interneten, hogy egy utazási iroda vagy utazásszervező csődbe megy, és az éppen velük nyaralók rengeteg problémával állnak szemben. Ha ezt kiküszöbölni nem is tudjuk biztosan, azonban néhány óvintézkedést megtehetünk azért, hogy velünk ez ne forduljon elő.

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján ellenőrizhetjük az utazás előtt, hogy az adott cég rendelkezik-e biztosítással, garanciaszerződéssel, és ennek összegét is megtalálhatjuk itt. Az engedélyezett utazásközvetítők listája is megtalálható a honlapon, érdemes olyan céggel szerződést kötni, utazni, amely megtalálható a listában, hogy tudjuk, probléma esetén nem fogunk magunkra maradni.

Emellett figyeljünk az apróbb intő jelekre. Ilyenek lehetnek pl. az eredetileg lebeszélt árak helyett a szerződés aláírásakor hirtelen minden drágább lesz; a cég ügyfélszolgálata fogadási időben nem áll rendelkezésre, nem lehet őket elérni se telefonon, se emailben.

Bármilyen céggel utazunk, célszerű elolvasni az internetes véleményeket az adott cégről. Ezt megtehetjük a cég Facebook oldalán vagy különböző utazásszervezőkkel foglalkozó fórumokon, mivel nincs annál jobb vélemény, mint az olyan embereké, akik már igénybe vették az adott cég szolgáltatásait, így első kézből tudnak információkkal szolgálni.