Mit kell tudni a purhab szigetelésről?

Mit kell tudni a purhab szigetelésről?Manapság, amikor az építőipari anyagok és munkák ára az egekben van, mindenki keresi az alternatív, kevésbé elterjedt, de mégis minőségi megoldásokat. Nincs ez másképp a szigetelések területén sem, ahol a minőség rendkívül fontos, ugyanis a maximális szigetelés fogja jelenteni a legtöbb megtakarított pénzt. A hagyományos szigetelési megoldások mellett egyre többen választják a purhab szigetelést, köszönhetően számos előnyös tulajdonságának.

A purhab szigetelést Németországban fejlesztették ki a 20. század közepén, a szórásos technikának köszönhetően. Az egyik legnagyobb előnyét is ennek a technológiának köszönheti, ugyanis az eldugott helyekre is könnyen eljuttatható, így mindent jól szigetelő réteg készíthető ezzel a megoldással. A legnagyobb előnye mellett a legnagyobb hátránya is pont emiatt jelentkezik a purhab szigetelésnek, ugyanis a szórás ideje alatt megfelelő feltételeket kell teremteni, és a szigetelőanyag szállítását is meg kell oldani.

Ezeket a hátrányokat azonban az előnyök háttérbe szorítják. A purhab térfogata a szórást követően megnövekszik, kitölti a rendelkezésére álló teret, így tudja az eldugott helyeket is kiválóan szigetelni. A többi szigetelésnél előforduló hőhidak kialakulásától sem kell tartani purhab szigetelés esetén. Szintén előnyös tulajdonsága, hogy nem éghető anyagról van szó, így a tűz továbbterjedését is akadályozza. Mivel nem veszélyes anyagról van szó, így megszabadulni is nagyon egyszerű tőle. A kidobásra azonban amúgy is nagyon ritkán van szükség, ugyanis az idő haladtával is megőrzi szigetelő képességét a purhab szigetelés.