Friss kenyér vagy előre csomagolt?

A friss kenyér illata már önmagában elég ahhoz, hogy pékségből (pl. Király Pékség Szigetvár) vásároljunk kenyeret frissen, ne bevásárlóközpontból előre csomagoltat. Bejegyzésünkben azt mutatjuk be, hogy az illat mellett milyen előnyei vannak a frissen sütött kenyérnek.

Egészségesebb összetevők

Az előre csomagolt termékek tartósítószert tartalmazhatnak, a frissen sütött termékeket viszont tartósítószerek, stabilizátorok nélkül készülhetnek, mivel nincs szükség a szavatossági idő nagy mértékű növelésére.

Teljes kiőrlés

Általánosságban elmondható, hogy a pékségek a termékeikhez több teljes kiőrlésű összetevőt használnak fel, melyek egészségesebbek.

Biztosan friss

Előfordulhat, hogy az előre csomagolt termékeket nem helyben sütik, hanem már 1 nappal korábban 80-90%-ra megsütik, elszállítják az eladásra szánt helyre, majd ott sütik készre. Gyakran nincs különbség az összetevők között, de az ilyen eljárással készített termékek szavatossága hamarabb lejár.