Webshop nyitás folyamata, részletei

Eldöntötted, hogy webáruházat szeretnél nyitni, megvannak a termékek, amiket árulni fogsz, de nem tudod, mi a következő lépés? Itt megtalálhatod, hogy mit kell tenned ahhoz, hogy eljuss az ötlettől a webshop nyitásig.
Webshop nyitás folyamata, részletei

Jogi feltételek

Az első és legfontosabb feladat, hogy a webshop nyitás jogi feltételeivel tisztában légy.

Webáruház létrehozása

A következő lépés a webáruház létrehozása, először is ki kell választani a domain nevet, ezt a keresőoptimalizálás (SEO) figyelembe vételével érdemes kiválasztani. A következő feladat, hogy eldöntsd, saját készítésű webshopot akarsz, vagy egy meglévő sablont fogsz használni. A saját készítésű drágább, de sokkal részletesebb és személyre szabható.

Szállítási feltételek, lehetőségek

Ha azt szeretnéd, hogy minden vásárló megtalálja azt, ami számára megfelelő, célszerű többféle szállítási lehetőséget ajánlani. Van, aki a boltodban szeretné személyesen átvenni a termékeket, vagy csomagponton, vagy esetleg házhoz szállítva. Ha mindegyik lehetőséget ajánlod, akkor mindenki megtalálja, amit szeretne.

Biztonság

Ha nem csak utánvétes fizetési lehetőséget biztosítasz, hanem bankkártyás fizetést is, akkor webshopodnak biztonságosnak kell lennie, amit tudsz azzal megerősíteni, hogy partnereid logóját és nevét elhelyezed webshopodon, így a vásárlók tudják, hogy jó kezekben van a befizetésük. Emellett javítja a biztonságérzetet, ha korábbi vásárlók véleményét, észrevételét megjeleníted honlapodon.

Marketing

A webshop elkészültével nem áll meg a fejlesztés, reklámokkal, keresőoptimalizálással (SEO), különböző kampányokkal (Adwords, közösségi média) tudsz további látogatókat, vásárlókat szerezni.