Mit ne csináljunk soha, ha karikagyűrűt viselünk?

Mindenki, aki rendszeresen visel valamilyen gyűrűt, tudja, hogy vannak olyan helyzetek, amikor célszerű levenni a gyűrűt, hogy megóvjuk azt, vagy saját magunkat. Nincs ez másképp a karikagyűrűk esetén sem. Cikkünkben olyan helyzeteket fogunk bemutatni, amikor jól tesszük, ha letesszük a gyűrűt.

Hideg víz

Minden olyan dolog, amit hideg vízben végzünk, növeli a gyűrű elvesztésének esélyét. Mivel hideg víz esetén a kéz (és az ujjak) is összemehetnek egy kicsit a hideg hatására, így könnyen lecsúszhat a gyűrű, amit aztán sok esetben lehetetlen megtalálni. Ilyen tevékenységek lehetnek az úszás, rafting stb.

Kertészkedés

Kertészkedés során földdel, szerszámokkal dolgozunk, melyek könnyedén összekoszolhatják, megsérthetik a gyűrűt. Emellett itt is fennáll a karikagyűrű elvesztésének esélye.

Mosogatás

Biztosan mindenki hallott már olyan történetet, amikor a gyűrű mosogatás közben lecsúszik az ujjról, és a csatornarendszerben landol. Figyeljünk erre oda, hogy velünk ne történjen meg.

Vegyszerek kezelése

Vegyszerek kezelése esetén a gyűrű anyaga egyes vegyszerekkel reakcióba léphet, vagy csak az adott vegyszer tönkreteszi a gyűrűt.

Sport és fizikai munka

A sportok és a fizikai, kézzel végzett munka minden esetben balesetveszélyes lehet gyűrű viselése esetén. A gyűrű könnyen beleakadhat valamibe, amely nem csak a gyűrűt sértheti fel, hanem ujjunk, kezünk és súlyosan megsérülhet miatta. Ilyenkor mindig célszerű levenni, de minimum leragasztani a gyűrűt.