A mobil klíma előnyei

A mobil klíma előnyeiA nagy nyári hőség szinte már csak klíma segítségével viselhető el. Klíma vásárláskor az egyik legelső gondolat, ami a vásárlók eszébe jut, hogy szükség van-e a több százezres, fix készülékekre, vagy megfelelő-e a mobil klíma.

Nincs szükség szakemberre

Fix klíma beszereléséhez engedéllyel rendelkező szakemberre, cégre van szükség. Klímát sem vásárolhat az, akinek nincs megállapodása a beszerelésre jogosult szakemberrel, saját beszerelésről pedig szó sem lehet.

Mobil klíma esetén azonban nincs beszerelés, nem kell szakember, bemész a boltba vagy megrendeled az internetről, megérkezik az eszköz, és már használhatod is. A meleg levegőt természetesen ugyanúgy, egy cső segítségével ki kell vezetni.

Könnyedén mozgatható

A fix klímákat a szakember beszereli egy helyiségbe, és onnan utána nem lesznek elmozdítva. Ez előnyös, ha nem is akarod mozgatni a klímát később, de ha átvinnéd másik helyiségbe, másik épületbe, akkor ehhez megint szakemberre és több tízezer forint kifizetésére lesz szükség.

A mobil klíma azonban, ahogy vásárláskor is, mozgatáskor is egyszerűen, segítség és szakember nélkül megoldható. A legújabb mobil klímák kerékkel is fel vannak szerelve a mozgatás megkönnyítésének érdekében.

Fűtésre is alkalmas

Ahogy az újabb fix klímák, úgy a mobil klímák is nem csak hűtésre, hanem fűtésre is alkalmasak. Természetesen a komoly fűtési rendszereket nem lehet kiváltani mobil klímával, azonban fűtésre sokkal jobb egy mobil klíma, mint ha hősugárzód használnál.