Látnivalók Paks városában

Látnivalók Paks városábanPaks városa sokak számára az atomerőművet jelenti, ezen kívül azonban még számos más látnivaló, érdekesség található a településen. Ezek közül fogunk bemutatni néhányat.

A Szentlélek templom

A Makovecz Imre által tervezett Szentlélek templom egy 34 méter magas templom, jellegzetes harangtoronnyal. A templomot 1987-ben kezdték el építeni, és 1991-re nyerte el mai fogmáját. Méreteit tekintve ugyan nem túl nagy a templom, de kialakításának köszönhetően nagy épület hatását kelti. A templom tetején egy kereszt található, mellette pedig egy nap és egy hold.

A Paksi Képtár

A Paksi Képtár országosan is híres és elismert gyűjtemény, amely a mai napig folyamatosan növekszik. A Képtárat 1991-ben alakították, 2007-ben költözött a mai helyére, és ma európai és kortárs alkotók kiállításai jelennek meg itt.

A városi múzeum

A Paksi Városi Múzeum 1993 óta várja az érdeklődőket. A múzeum és a közeli épületek, építmények rendkívül részletesen mutatják be a település és a környék teljes történelmét.

Az Atomenergetikai Múzeum

Az atomerőmű mellett megtalálható az Atomenergetikai Múzeum, amely 2012 óta várja az atomenergia iránt érdeklődőket. A látogatók megismerkedhetnek a erőmű főbb eszközeinek, részeinek működésével, valamint kipróbálhatnak egyes eszközöket is.

Ha megtekintenéd, megismernéd Paksot, akkor a Família Vendégházak szállásai között megtalálhatod a számodra legjobb szállást is a kikapcsolódáshoz, nyaraláshoz.