Mennyi idő alatt érkezik meg a cégkivonat?

Mennyi idő alatt érkezik meg a cégkivonat?A céges teendőkre, szerződéskötésekre jellemző, hogy gyakran nagyon gyorsan kell a szükséges dokumentumokat beszerezni, így nem árt előre tudni, hogy melyik dokumentumot mennyi idő alatt fogjuk kézhez kapni. Az egyik ilyen dokumentum a cégkivonat, amire szinte minden hivatalos ügyintézés során szükség lesz. Mivel a cégkivonat 30 napig érvényes, így nem tudunk beszerezni egyszerre sok cégkivonatot, majd pedig hónapok múlva felhasználni azokat.

A cégkivonatok várható megérkezési idejénél figyelembe kell venni, hogy milyen típusú cégkivonatról van szó.

Hiteles cégkivonatot, elektronikus formában, a sikeres fizetést követően azonnal megkapjuk email címünkre. Bankkártyás fizetés esetén ez néhány perc várakozást fog jelenti, utalás esetén viszont 1-2 nap is lehet. Szerencsére a legtöbb szolgáltató bankkártyás fizetés esetén is, a megtörtént utalás bizonylatának elküldése után azonnal elküldi a hiteles cégkivonatot, akkor is, ha még a pénz nem érkezett meg a számlájára. Utánvétes fizetésre nincs lehetőség, ugyanis a cégkivonatot csak akkor készítik el, ha megtörtént már a fizetés.

E-hiteles cégkivonat esetén hasonló a helyzet, mint hiteles cégkivonatnál, az e-hiteles cégkivonat ugyanis mindenképpen elektronikus formában érkezik, kinyomtatva elveszíti elektronikus hitelesítését.

Ha közhiteles cégkivonatra van szükségünk, akkor azt mindenképpen papír alapon, fizikai formában fogjuk megkapni. Ez azt jelenti, hogy meg kell várni, amíg kiküldik, kiszállítják. Szerencsére a kiküldést általában a sikeres fizetést követően azonnal megtörténik, a szállítás pedig elsőbbséggel történik, így gyakran csak 1-2 munkanapig tart, amíg kézhez kapjuk az igényelt közhiteles cégkivonatot.